У Академмістечку в Києві проводять ремонт тепломереж: пропрацювали більше півстоліття

До кінця року планують замінити сто км тепломереж

Тепломережі Києва зношені і потребують ремонту. Займається цим комунальне підприємство "Київтеплоенерго". В даний момент роботи ведуться в житловому масиві Академмістечко. Про це повідомляє прес-служба "Київтеплоенерго".

Так, уточнюється, що на Академмістечку, в Приладовому провулку прокладають труби європейського зразка. Комунальники стверджують, що тепломережі там пропрацювали понад 50 років.

"Ведемо роботи на Академмістечку. Тут тепломережі були прокладені незабаром після початку забудови мікрорайону. У провулку Приладовий трубопроводи експлуатують 51 рік - з 1969-го. Вони давно відпрацювали свій нормативний термін, що призводило до частих пошкоджень. За останні п'ять років їх було майже 30. Вже проклали 600 м нових ізоляційних труб, що мають систему сигналізації про ушкодження. Зараз відновлюємо благоустрій території", - повідомили в" Київтеплоенерго".

Всього ж в Києві в цьому році збираються замінити 100 км найбільш зношених труб в тепломережі мегаполісу. Реконструкція триває в рамках програми модернізації столичного теплоенергетичного комплексу. Її реалізацію комунальники початок минулого року, коли замінили 130 км трубопроводів.

Як повідомляв портал "Коментарі", "Київводоканал" вирішив оновити міську каналізацію. Співробітники підприємства займуться реконструкцією дюкерних переходів - сталевих труб великого діаметра, які прокладені під Дніпром. Труби призначені для транспортування каналізаційних стоків з правобережної частини міста на Бортницьку станцію аерації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися