Під Києвом тварини у зоопарку "12 місяців" на межі голодної смерті

Про стан справ та необхідну допомогу розповів власник закладу

У Вишгородському районі Київської області без відкриття "зелених" коридорів тварини у зоопарку "12 місяців" приречені на смерть від холоду та голоду. Про ситуацію розповів власник Парку XII місяців Михайло Пінчук, передають "Коментарі"

"Тварини поки що загинули тільки від бомбардувань і снарядів. Здебільшого — від паніки, або гинули від страху. Ті морозостійкі тварини, які знаходяться у зовнішніх вольєрах, зараз помирають від голоду. Екзотичні тварини, які потребують тепла, помирають від голоду та холоду", – сказав Пінчук.

З його слів, у зоопарку немає ані електрики, ані газопостачання, а дизельне паливо закінчилося. Тварини виживають поки що завдяки кільком співробітникам, які не змогли покинути вихованців і не виїхали з окупованої території. Зоологи підгодовують тварин мізерними залишками продуктів, які у невеликій кількості змогли доставити до Демидова. Однак це лише відтягування голодної смерті тварин, якщо не буде "зеленого" коридору для доставки необхідних кормів та палива.

"Нам потрібні туди "зелені" коридори, щоби завезти дизель, обігріти їх і нагодувати. Ми не можемо звідти витягнути носорога та жирафа, великих тварин. У нас навіть немає ліків їх приспати. Нам треба домовлятися про "зелені" коридори. Я розумію, що легше сказати, ніж зробити, але це зараз найголовніше", — наголосив власник парку "XII місяців".

Ситуацію у зоопарку "XII місяців" прокоментувала народний депутат України Вікторія Сюмар: "Колись мене вразив фільм "Дружина доглядача зоопарку". Він про те, як родина директора зоопарку в Варшаві в часи Другої світової врятувала багато європейських сімей. Знаєте, фашисти тоді не шкодили тваринам. Вони зберігали зоопарк. Фашисти. У Варшаві. Зберегли. А от рашистські фашисти сьогодні під Києвом знищують один з кращих приватних зоопарків Європи — "12 місяців" в окупованому Демидові".

Сюмар підтвердила, що російські окупанти не дозволяють доставили тваринам їжу та пальне для обігріву.

"Російські фашисти. Під Києвом. Прирікають на смерть неймовірних і рідкісних диких тварин… Це був парк "щасливих тварин". Ми стукаємось в усі міжнародні зоозахисні організації. Ми працюємо з усіма, хто може домовитися… Їх треба врятувати", — наголосила народна депутатка. 

Читайте также