Деякі іноземні ЗМІ не розуміють обстрілів житлових районів Києва

Журналісти засипляють питаннями представників влади та поліції

Російські окупанти навмисно обстрілюють житлові райони Києва, достеменно знаючи про відсутність військових об’єктів у столиці. Про це під час брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

"Однозначно у них є бажання знищити військові об’єкти. Вони намагаються чинити опір і протидіяти Збройним Силам України. Стріляючи по Києву, який, підкреслюю, мирне місто, де на 98% цивільних об’єктів, треба мати високоточну зброю, щоб вразити якусь військову ціль", — зазначив Нєбитов.

У російських окупантів немає ані такої високоточної зброї, ані людей, які б могли нею користуватися. Окрім того, потрібно мати точні координати військового об’єкту, щоб нанести удар, яких ворог не має, та свідомо руйнує інфраструктуру та житлові будинки.

"Тому ми маємо такий результат — постріли з артилерії летять практично лише по цивільним об’єктам. У Києві 98-99% об’єктів — це саме цивільні, соціальні та гуманітарні приміщення", — наголосив керівник поліції Київської області.

У Києві біля зруйнованої обстрілами російських окупантів багатоповерхівки іноземні журналісти розлютили мера столиці Віталія Кличка, який вже втомився спростовувати наратив російської пропаганди про те, що армія РФ нібито вражає лише військові цілі. Кличко вилаявся на питання одного з іноземних журналістів англійською, щоб було зрозуміліше. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися