У Києві з початку російської військової агресії випустили перший літак (ФОТО)

У столиці випустили перший літак без російських деталей

Державне авіабудівне підприємство "Антонов" випустило літак Ан-178. Про це в інтерв'ю "Укрінформ" розповів генеральний директор компанії Олександр Лось.

Ан-178 - це перший літак, який зібрали без єдиної російської деталі. Він на дві-третини складається з американських компонентів й на третину з українських.

"Нас звинувачують у тому, що кілька років ми не випускали серійні літаки. Але з початком російської військової агресії у 2014 році ми втратили не тільки ринок збуту, а й ринок постачання важливих компонентів. Деякий час зайняло імпортозаміщення та пошук нових постачальників ", - розповів Лось.

Ан-178 - український близькомагістральний транспортний літак з турбореактивними двигунами. Розроблено київським ДП "Антонов" на базі пасажирського Ан-158 (Ан-148-200). Демонстративний зразок був зібраний ще у 2015 році. У червні 2019 року його представили на авіасалоні Ле Бурже у Франції у якості моделі, однак тоді він не брав участі в льотній програмі.

Зараз держпідприємство "Антонов" планує випустити п'ять серійних Ан-178. Відзначається, що літак повинен замінити на ринку транспортні літаки попереднього покоління Ан-12.

Раніше "Коментарі" розповіли про новий рейс з Києва.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися