Мер Славутича заявив про необхідність комунікації з окупантами (ВІДЕО)

Звільнений викрадений раніше окупантами посадовець виступив перед містянами

Російські окупанти звільнили викраденого мера Славутича Юрія Фомічева. Міський голова виступив перед містянами на проукраїнському мітингу та розповів про ситуацію, що склалася, передають "Коментарі" з посиланням на відео виступу міського голови.

За його словами, окупанти перевірятимуть місто на наявність озброєних людей та зброї. "Будуть дивитися, чи є хто зі зброєю, чи вона є, чи хтось ховається з нею. Заїдуть в поліцію, заїдуть в військкомат. До обіду покружляють, після обіду вони повинні виїхати з міста геть. Залишать один блокпост і в місті їх не буде. Ми керуємо самі", — заявив Фомічев.

Очільник Славутича попередив містян, що виїхати з міста можна буде лише після погодження виїзду з російськими окупантами.

"Якщо комусь треба буде виїжджати за межі міста, ми узгодимо, яка це буде процедура. Ми розуміємо, що ми повинні тепер комунікувати з окупантами. Іншого варіанту в нас немає. Ми не маємо того, що перераховували військові загарбники: автоматів, кулеметів, гранатометів, ракет, танків. Ми маємо свої руки, свої мізки і свої серця. Це головне, що в нас є, і любов до України та Славутича — це точно", — наголосив мер Славутича.

У зв’язку з ситуацією Славутицька міська рада звернулася до містян: "Зберігайте спокій, по місту пересувається техніка окупантів з метою перевірки відсутності зброї. Прохання не провокувати та не наражати себе на небезпеку". 

Славутич став новою "гарячою точкою" у протистоянні окупантам на Київщині, зазначив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович під час брифінгу. "У Славутичі відбувається величезний мітинг з українськими прапорами. Місто-герой, місто ліквідаторів і працівників Чорнобильської АЕС дає відсіч російським загарбникам", — сказав він.

Іншої інформації щодо Славутича в Офісі президента України поки що не надали.

Раніше портл "Коментарі" повідомляв, що сьогодні, 26 березня, російські окупанти на військовій техніці вдерлися в Славутич. Місто, яке напередодні відбило ворожий напад, зараз повністю ізольоване. Росіяни захопили лікарню та викрали мера. У центрі Славутича містяни на знак протесту зібралися на мітинг з українськими прапорами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися