Окупанти несуть значні втрати, але продовжують обстріли Києва та передмістя

Оперативна інформація щодо оборони столиці та Київської області

Російські війська обстрілюють позиції українських військових та житлових масивів у передмістях та безпосередньо у місті Києві. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних Сил України, передають "Коментарі".

Не зафіксовано активних наступальних дій ворога на Поліському напрямку. Російські окупанти проводять перегрупування окремих підрозділів після значних втрат. "Декілька підрозділів відведено в район Чорнобиля з подальшим переміщенням на територію республіки Білорусь для проведення заходів відновлення боєздатності. Не виключається, що після проведення зазначених заходів, перегрупування та посилення угруповання військ окупантами буде відновлено дії щодо блокування Києва із південно-західного напрямку", — йдеться в повідомленні Генштабу ЗСУ.

Поки що немає активних наступальних дій російських загарбників й на Сіверському напрямку. Окупанти намагаються закріпитися та утримати захоплені раніше рубежі та утримати місто Славутич. На в’їздах у місто російські окупанти встановили блокпости.

На Броварському напрямку ЗСУ зупинили наступ "другої армії світу". Ворог перейшов до оборони та окопується. За результатами бойових дій в районах Лук’янівка та Рудницьке вороги зазнали значних втрат та відійшли у район населених пунктів Піски та Нова Басань, зазначили в Генштабі ЗСУ. Для поповнення втрат озброєння і техніки окупанти під прикриттям вертольотів висунулися колонами в напрямках Сум. Українські військові також фіксують серед окупаційних військ посилення охорони тилу, блокпостів та логістичних маршрутів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупанти 26 березня захопили Славутич, який героїчно відбивався від ворожих атак три дні. Місцеві мешканці вийшли на проукраїнський мітинг, посилали окупантів вслід за руським кораблем, скандували "Славутич — це Україна!" та гнали ворогів додому — в РФ. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Броварському районі Київської області на території Баришівської громади українські військові перейшли в контрнаступ по всій лінії фронту, знищили десятки окупантів та кілька одиниць ворожої техніки. Дивіться відео з міста подій.

Читайте также