У столиці звільнили студента, який допомагав організувати замах на депутата

Студент приховував вбивць у своїй кімнаті в гуртожитку

У Києві випустили студента, який знав про підготовку вбивства, але не повідомив про це в правоохоронні органи. Про це йдеться в рішенні суду від 1 вересня.

Під час судового розгляду з'ясувалося, що студент одного з київських вузів знав про підготовку замаху на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва. Нагадаємо, в результаті замаху 1 грудня 2019 року було вбито зі снайперської гвинтівки 3-річний син депутата Олександр.

За версією суду, Студент приховував вбивць у своїй кімнаті в гуртожитку. За приховування злочину і неінформування підсудному призначили покарання - 3 місяці арешту. З огляду на, що з 25 березня 2020 роки хлопець сидів в СІЗО, суд випустив його на свободу.

Були зібрані докази, що студент допомагав кілерам під час відстрілу зброї: виїжджав з ними на полігон в Броварському районі 19 і 22 листопада 2019 року. Також він привіз безпосередньому виконавцю сумку Glovo для укриття зброї та велосипед, був присутній при передачі в оренду гаража, де зберігалися зброя і боєприпаси для скоєння злочину.

Раніше "Коментарі" розповіли про киянина, який замовив вбивство свого бізнес-партнера.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися