Киянам радять святкувати Великдень в онлайн-режимі

З'явився розклад онлайн-трансляцій великодніх богослужінь у київських храмах

Таке рішення пов'язане з необхідністю для киян дотримуватися комендантської години та всіх обмежень, які діють у період воєнного часу для їхньої ж безпеки. Про це заявляє міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Ткаченко закликає віруючих приєднуватися до дистанційних богослужінь у їхніх храмах з молитвами або "присутні" на святі за допомогою телевізійних прямих ефірів.

За словами Ткаченка, Міністерство оборони РФ загрожує обстрілами українських церков у Великдень, який є одним із найважливіших свят у християнській вірі: Великдень несе в собі для людей світлу надію на те, що смерть буде повалена світлом. Як і завжди, російський уряд попереджає про майбутню провокацію таким чином, ніби винними в них будуть українські військові.

Міністр культури та інформаційної політики попросив киян поберегти себе та відмовитись від відвідування храмів, адже очікувати від РФ можна чого завгодно, навіть обстрілів церков у день Великодня.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що російські окупанти позбавили життя понад тисячу мирних жителів у Київській області.

Читайте также