Тепломережі Києва перевірять за допомогою дронів

Фахівці компанії "Київтеплоенерго" пройшли спеціальне навчання з управління безпілотними апаратами

Знос столичних мереж будуть перевірять з повітря. На допомогу комунальникам прийшов технічний прогрес у вигляді дронів. Використання безпілотників дозволить прискорити роботу з дослідження мереж.

Тепловізор і камери допоможуть комунальникам виявляти втрати теплової енергії та стан теплоносія. Працівники будуть перевіряти стан труб, котелень і надземних теплотрас. Про це повідомляє прес-служба "Київтеплоенерго".

Фахівці підприємства пройшли всі потрібні курси та тепер зможуть управляти системою на базі Matrice 210V2.0.

Відзначимо, що дрони вже використовуються для дослідження і виявлення місць пошкоджень в мережах Європи. Наприклад, данська компанія Hofor використовує дронів для виявлення місць пошкоджень з 2017 року. Великобританія використовує їх з 2020 року, дрони допомагали британцям знайти втрати теплової енергії. Фахівці вказують, що система централізованого опалення в Києві - одна з найскладніших в Європі. Тому дрони, які займуться пошуком ушкоджень, серйозно полегшать роботу комунальних служб.

Як повідомляв портал "Коментарі", в цього ж в Києві в цьому році збираються замінити 100 км найбільш зношених труб в тепломережі мегаполісу. Реконструкція триває в рамках програми модернізації столичного теплоенергетичного комплексу. Її реалізацію комунальники початок минулого року, коли замінили 130 км трубопроводів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися