На звільненій від окупантів Київщині відновили водопостачання

Подробиці про ситуацію по громадах

В усіх деокупованих населених пунктах Київської області населення має доступ до питної води, триває підключення окремих будинків до водопостачання. Про це розповів радник голови військової адміністрації щодо цивільних та гуманітарних питань Київської області Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

В Ірпені та Бучі повністю запустили водопостачання в систему, однак через відсутність електроенергії води в будинках поки що немає. Мер Ірпеня Олександр Маркушин обіцяє, що усі комунікації в місті запрацюють вже наступного тижня. В Бучі та Ірпені поновило роботу підприємство, яке розливає бутильовану воду.

В Ірпені працюють сім артезіанських свердловин та триває прокладання водогону для забезпечення місцевих мешканців водою із Києва.

У селі Михайлівка-Рубежівка заповнили водою водонапірну башту. В Гостомелі затоплена каналізаційна насосна станція та великі пориви на водопровідних мережах. "Наразі, фахівцями КП "Ірпіньводоканал" заповнено водою водонапірну башту, де люди мають можливість набирати питну воду", — повідомив радник голови Київської обласної військової адміністрації.

Ситуація по іншим громадам та населеним пунктам наступна:

Немішаєвська громада. Роботу свердловини забезпечує  генератор. Вода подається в домівки в селах Микуличі, Клавдієво-Тарасове та Пороскотень. У селище Немішаєве організували доставку генераторів для запуску водопостачання та водовідведення.

Макарів – частково відновлено електропостачання та централізоване водопостачання населенню.

Бородянка – Чорнобильський масив селища повністю забезпечено централізованим водопостачанням і водовідведенням (30% усіх споживачів), 45% водопровідних мереж селища набрано водою. Запущено в роботу котельню на альтернативних видах палива яка забезпечує теплом геріатричний пансіонат та ЦРЛ, лікарня також забезпечена водопостачанням.

Димер – для 40% споживачів селища відновлено надання послуг з централізованого водопостачання.

Іванків – повністю відновлено надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення усім споживачам селища. Згідно бактеріологічного аналізу питна вода відповідає нормативам.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися