Названо райони Києва з найбруднішим повітрям

Екологи пояснили основну причину забруднення повітря в окремих районах Києва

Забруднення повітря - бич великих міст. Екологи періодично проводять перевірки якості столичного повітря. Так, згідно з повідомленням Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського, про яке передає УНН, найбільш брудним повітрям жителі столиці дихали в районі Деміївської та Бессарабської площі. Крім цього, в зону підвищеного забруднення повітря потрапили вулиці Скляренка Оболонського району та Каунаська Дніпровського району столиці.

Екологи називають основною проблемою і джерелом забруднення автотранспорт. Тому, найбільш забруднене повітря знаходиться в місцях скупчення авто і транспортних потоків з високою інтенсивністю.

"Найбільший рівень забруднення повітря спостерігається в районах великих автомагістралей міста. В районі Бессарабської площі, Деміївської площі, розташованих в низині, рівень забруднення майже завжди високий, оскільки розсіювання шкідливих речовин тут здійснюється повільно. До того ж в районі цих площ проходить великий потік автотранспорту. в паркових зелених зонах міста рівень забруднення повітря менше внаслідок очищення повітря зеленими насадженнями", - сказано в повідомленні.

Згідно з результатами досліджень, повітря столиці найбільш забруднене діоксидом азоту, формальдегідом, фенолом, діоксидом сірки, а в окремі місяці - оксидом азоту.

Як повідомляв портал "Коментарі", дослідження на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського з 11 по 17 серпня 2020 року показали високий рівень забруднення київського повітря. У цілому на 16-ти стаціонарних постах обсерваторії з 11 по 17 серпня 2020 року був відібрано і проаналізовано 1640 проб атмосферного повітря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися