Ірпінь об'єднали із водопровідною системою Києва (ФОТО)

Завершено прокладання водогону

З Києва до Ірпеня спільними зусиллями трьох водоканалів проклали водогін. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київську міську державну адміністрацію (КМДА).

За даними мерії столиці, в роботах з відновлення водопостачання брали участь фахівці трьох водоканалів — Києва, Ірпеня та Житомира, а також підрядні організації. Прокладати водогін до Ірпеня почали 10 квітня. Наразі роботи завершено.

Загальна довжина нового водогону з двох ниток поліетиленових труб діаметром 160 мм становить сім кілометрів. На споруді встановили й водопровідні колодязі.

"Відтепер Ірпінь поєднаний з водопровідною системою Києва, і вода у місто постачатиметься зі столичних водопровідних станцій", — йдеться в повідомленні КМДА.

Роботи профінансували благодійні організації, зокрема, Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні. У "Київводоканалі" зазначили, що вже давно були готові до утворення Київської агломерації та постачання води у міста-супутники. Столичне водопровідне господарство має вільні потужності, а у містах-сателітах ще у мирний час спостерігалась суттєва нестача якісної питної води.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені найближчим часом запрацюють супермаркети та усі комунікації. Ірпінський міський голова Олександр Маркушин анонсував повноцінний запуск усіх комунікацій та відкриття у місті супермаркетів цього тижня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися