У Києві з'являться сотні нових автобусів

Київ отримає автобуси на умовах лізингу

У Києві оновлять парк громадського транспорту. Про це повідомляють столичні влади.

Нові поставки автобусів очікують до кінця поточного року. Загальна кількість техніки складе 200 одиниць. Так, згідно з повідомленням, 80 автобусів матимуть довжину 12 метрів, ще 120 будуть 19-ти метровими.

Відзначається, що всі автобуси мають низький рівень підлоги та відповідають вимогам перевезення маломобільних пасажирів. Постачання відбудеться на умовах лізінга. Перву партію автобусів влада очікує вже в жовтні. Повний обсяг поставки розрахований до кінця року.

Як повідомляв портал "Коментарі", транспортники отримають з бюджету понад 400 млн грн.

Зокрема, 279,8 млн грн. отримає "Київський метрополітен" і 161,8 млн грн. - "Київпастранс". Таким чином сума, яка піде на підтримку громадського транспорту, становить 441,6 млн грн. За таке рішення проголосував 61 депутат.

Гроші виділені для фінансової підтримки підприємств, які понесли втрати під час карантину через скорочення пасажиропотоку.

Раніше Віталій Кличко заявив, що профспілки транспортних підприємств вимагали оприлюднення поіменного результату голосування. Представники транспортних компаній неодноразово зверталися до київської влади з проханнями про допомогу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися