Депутат Київради Мирослава Смирнова заявила про погрози

Депутат Мирослава Смирнова стверджує, що СБУ телефоном погрожує волонтерам й депутатам

Депутатка Київської міської ради, волонтерка Мирослава Смірнова повідомила про тиск на неї з боку людей, які назвалися співробітниками СБУ Києва та Київської області. Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі, повідомляють Українські новини.

"Сьогодні близько 16:00 мені зателефонували з номера +38098-101-68-17. Назвалися СБУ Києва та Київської області і спробували викликати мене на допит у зв’язку з тим, що у 2021 році я начебто відвідувала Білорусь. Це дуже цікаво, бо за всі 38 років життя я ніколи не була ні в Білорусі, ні в Росії. Але цей аргумент мого співрозмовника не зацікавив", — йдеться в дописі.

Мирослава Смірнова вважає, що такі дзвінки є тиском на неї як на депутатку і волонтерку. Депутатка нагадала, що в перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну звичайні кияни разом із військовослужбовцями стали на захист столиці, тоді як деякі представники силових органів "розчинилися в повітрі". "Тепер, коли зусиллями героїв небезпека окупації Києва минула, оті, що загубилися, наважилися повернутися", — написала депутатка.


Депутатка повідомила, що вже звернулася до Держприкордонслужби та СБУ з проханням надати офіційну інформацію стосовно перетину нею кордонів і наявності законних підстав для виклику на допит.

Мирослава Смірнова також порадила співробітникам СБУ зміцнювати обороноздатність держави, виявляти зрадників і колаборантів, а не "кошмарити" активістів, бізнес, церкву і волонтерів. "На відміну від вас, нам є чим займатися. Дайте спокій і займіться тими, хто точно бував в країнах-агресорах і не тільки з туристичною метою", — йдеться в дописі.

Раніше в Києві за підозрою у держзраді затримали керівника військового інституту СБУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися