Будуть покарані: Антимонопольний комітет перевіряє законність підвищення цін на таксі в Києві

Після того, як в Києві почався жорсткий локдаун і вступили в силу обмеження на проїзд в громадському транспорті, деякі столичні служби таксі вирішили скористатися моментом і в рази підвищили вартість поїздки. Тепер Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету перевірить законність таких дій.

Про це стало відомо із заяви глави АМКУ Олексія Хмельницького, яке він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, що 5 квітня на онлайн-сервісах таксі можна було замовити поїздку за ціну в три рази вище звичайної. Подорожчання відбулося в перший же день дії жорстких карантинних обмежень, коли багато киян не могли користуватися транспортом через відсутність пропусків.

"Таких скарг в наше відділення надійшло дуже багато. Особливо вразила киян цінова політика таких компаній, як" Убер "," БОЛТ "і" Ухил "- найпопулярніші служби таксі серед киян. Слід зазначити, що перші дві компанії мають іноземне коріння і працюють через відповідні програми. Така кількість скарг ми не можемо ігнорувати ", - сказано в повідомленні.

Тепер Антимонопольний комітет вивчить, як учасники ринку дотримувалися надання послуг з перевезення пасажирів, а також організації таких перевезень (за допомогою відповідних додатків, веб-сайтів, інформаційних платформ і т.д.) в період дії обмежувальних заходів, викликаних коронавірусів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися