На честь Героїв УПА: в Києві пропонують перейменувати станцію метро на Оболоні

У Києві пропонують відновити процес декомунізації й перейменувати станцію метро Героїв Дніпра, яка на Оболоні. Станцію побудували ще в 1982 році, і назвали на честь радянських воїнів, які в 1943 році успішно форсували річку Дніпро і звільнили Київ від німецько-фашистських загарбників.

Таку петицію на сайті КМДА 19 квітня опублікував Василь Бабич.

Він пропонує станцію київського метро перейменувати на Героїв УПА - на честь бійців, які воювали проти німецької та радянської окупації України.

В якості аргументів Василь називає те, що нинішня назва станції прославляє тих людей, які організували бездарну військову операцію і погубили життя тисячі людей.

Крім того, він зазначає, що на шляхових стінах, з різних видів каменю викладена стрічка символізує кольори радянського ордена Слави, нагадує пасажирам заборонену в Україні "георгіївську стрічку". А до цього символу минулої епохи в багатьох киян неоднозначне ставлення.

picture

"Пропоную перейменувати (декомунізувати) станцію Героїв Дніпра Героїв УПА - на честь сили, яка билася проти всіх окупантів - російських і німецьких. А також замінити козацьку стрічку на стінах станції на червоно-чорну символіку боротьби українського народу проти окупантів", - йдеться в тексті петиції.

Нагадаємо, що в Києві поки перейменувала всього одну станцію метро, в рамках декомунізації: Петрівку, яка з 2018 року має назву "Почайна".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ирина

6 травня 2021, 07:49

Василь Бабич! Поменяйте лучше свою фамилию для начала. Затем за свои личные деньги и своими силами проведите субботник по уборке Киева от мусора. Не нравится название станции метро - ну так ходите пешком, глядишь и здоровье поправите.

Людмила

22 квітня 2021, 22:40

Василь Бабич, как у коммунизма, так и УПА всегда будут как сторонники, так и противники. Можно долго спорить и ломать копья, рассуждая кто был хуже - большевики или фашисты и кто был инициатором развязания Второй Мировой (именно Второй Мировой войны, а не Великой Отечественной!) - Гитлер или Сталин, но это уже история, которую не стереть, не переписать, не забыть. И в июне 41-ого у СССР уже не было выбора - надо было противостоять Гитлеру. Вы перечислили все "заслуги" большевиков относительно Украины, но при чем тут солдаты, форсировавшие Днепр и освободившие Киев в 43-ем году?! Только потому, что они были солдатами Красной Армии, к которой у вас полное неприятие? УПА точно Днепр не форсировала и не освобождала Киев! Поэтому станция метро может и должна носить такое название. Она не называется "Героев Красной Армии", она просто носит название "Героев Днепра". И не надо политизировать и национализировать очевидный исторический факт! У нас в Украине и так достаточно конфликтов и противоречий на национальной почве ("спасибо" Пете Порошенко, благодаря которому, у нас национализм просто расцвел буйным цветом). Поэтому, оставьте, пожалуйста станцию метро Героев Днепра в покое! Лучше составьте петицию о снижении тарифов на ЖКХ, или петицию об импичменте нашего гаранта, как несправляющегося со своими обязанностями, или петицию о запрете продажи земли и еще можно перечислить массу петиций - злободневных, которые поддержит огромное количество украинцев! Будьте здоровы и Слава Украине!

Василь Бабич

22 квітня 2021, 19:36

Трохи поясню щодо петиції про перейменування "Героїв Дніпра" і заміни колорадської стрічки: Моя точка зору така: 1. СРСР - окупант. Більшовики ліквідували Незалежність України в ході воєн 1917-1921. 2. СРСР не просто окупант. Це тоталітарна держава, що організувала Голодомор (більше жертв, ніж Голокост!), організувала колективізацію, провела русифікацію, є спів-організатором (на рівні з Німеччиною) другої світової. 3. Відповідно, радянський культ "великої вітчизняної" треба відкинути цілком і повністю, без всяких застережень. Вшанувати пам'ять жертв комунізму (а червоноармійці в першу чергу жертви бездарного командування, а не німців) - це одне, а потурання культу "ВВВ" - це інше. 4. З точки зору кількості жертв, то російсько-більшовицький режим навіть гірший за німецько-нацистський. Ну от якось так. Вшанувати жертв комунізму - це не про назву станції метро і колорадську стрічку. Це хрести на могилах, впорядковані поховання, правда в інфопросторі про методи війни, які здійснював СРСР. З нацизмом те саме, але про нацизм і так більшості відомо, а про комунізм - досі немає суспільного неприйняття цього всього. Точніше, не у всіх.

Василь Бабич

22 квітня 2021, 19:36

Людмила, Трохи поясню щодо петиції про перейменування "Героїв Дніпра" і заміни колорадської стрічки: Моя точка зору така: 1. СРСР - окупант. Більшовики ліквідували Незалежність України в ході воєн 1917-1921. 2. СРСР не просто окупант. Це тоталітарна держава, що організувала Голодомор (більше жертв, ніж Голокост!), організувала колективізацію, провела русифікацію, є спів-організатором (на рівні з Німеччиною) другої світової. 3. Відповідно, радянський культ "великої вітчизняної" треба відкинути цілком і повністю, без всяких застережень. Вшанувати пам'ять жертв комунізму (а червоноармійці в першу чергу жертви бездарного командування, а не німців) - це одне, а потурання культу "ВВВ" - це інше. 4. З точки зору кількості жертв, то російсько-більшовицький режим навіть гірший за німецько-нацистський. Ну от якось так. Вшанувати жертв комунізму - це не про назву станції метро і колорадську стрічку. Це хрести на могилах, впорядковані поховання, правда в інфопросторі про методи війни, які здійснював СРСР. З нацизмом те саме, але про нацизм і так більшості відомо, а про комунізм - досі немає суспільного неприйняття цього всього. Точніше, не у всіх.

Людмила

22 квітня 2021, 12:18

Когда у нас наконец успокоятся эти лже патриоты, типа Васи Бабича? ГЕРОЕВ ДНЕПРА - где здесь Вася увидел крамолу? Солдаты ценой собственных жизней освободили столицу Украины, в которой этот моральный урод живет сегодня. Что ты, Вася, пытаешься перекроить историю, не зная ее? Иди , патриот, повоюй на Донбассе, или объяви войну беспощадную коррупции и зарвавшейся власти! Чего ты трогаешь память тех, кого уже давно нет в живых, кто отдал жизнь в той страшной войне и тех, кто был вне всякой политики!? Самое страшное, что таких Вась(или Васей) в Украине немало, увы...

Ксена

22 квітня 2021, 12:03

интерсно, а что УПА сделало в Киеве героического??? они учавствовали в освобождении Киева от фашистов?? бред

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися