У столичному метро сталися зміни: деталі

Киянам показали, як міняють назви станцій метро

З колійних стін на станції метро “Звіринецька” у ніч з 1 на 2 травня демонтували стару назву “Дружби народів” та встановили два з чотирьох необхідних комплектів нової назви. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської ради. 

У КП “Київський метрополітен” розповіли, що один комплект назви станції “Звіринецька” має 13 символів, а вага однієї літери – від 5 до 6 кг. Для цієї станції загалом виготовили 52 символи. Встановлювати символи можна лише вночі, коли відсутній рух поїздів та напруга на контактній рейці. Решту написів планують змонтувати в одну з наступних ночей.

“Автором шрифтів для цієї станції став шрифтовий дизайнер, фахівець Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Богдан Гдаль. Створюючи новий напис, дизайнер відштовхувався від того, що Звіринець – відома ще з часів Київської Русі історична місцевість між Печерськом, Видубичами, Теличкою і Чорною Горою. Тож і шрифт мав бути відповідним”, - повідомили у міській раді.

У КМДА нагадали, що на початку квітня нові літери змонтували на станції метро “Площа Українських Героїв”. Станом на зараз роботи з перейменування двох станцій метрополітену фактично завершено.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, де у Києві сьогодні відбудуться продуктові ярмарки. Продаватимуть свіжі продукти у шести районах Києва. Детальніше про локації продовольчих ярмарків можна дізнатися за посиланням


Читайте также