Жителів Київщини попередили про заборони на кладовищах

Які штрафи за порушення законодавства діють у 2024 році

Перед проведенням поминальних днів мешканцям Київської області нагадали про заборони на спалювання сміття та використання штучних квітів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію громад Київщини. 

У Бучанській міській раді повідомили, що рятувальники закликають дотримуватись правил пожежної безпеки під час підготовки та проведення поминальних днів на кладовищах.

Працівники ДСНС просять утриматися від спалювання сміття та інших відходів як на території кладовищ, так і поза їх межами.

Також мешканцям громади нагадали про штрафи у разі порушення правил пожежної безпеки. Згідно зі статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення для громадян передбачений штраф від 3060 до 6120 гривень, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 гривень.

“Дотримання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути непередбачуваних ситуацій та мінімізувати ризик виникнення пожеж на кладовищах. Будьте уважними та обережними!”, - наголосили у міській раді.

Мешканцям Томашівської громади нагадали про дію заборони на кладовищах.  “Виконавчим комітетом Томашівської сільської ради було прийнято рішення про заборону використання (розміщення та покладання) на об’єктах благоустрою (кладовищах, меморіальних комплексах, пам’ятниках) штучних квітів, вінків, кошиків тощо, виготовлених з пластику та полімерних матеріалів. 

Також суб’єктам підприємницької діяльності на території Томашівської громади не рекомендують продавати штучні квіти та вінки. 

“Просимо кожного поставитись із розумінням і як альтернативу –  використовувати живі квіти, висаджені в грунт, багаторічні трави. Жива пам’ять – живі квіти!”, - наголосили у громаді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про зміни в роботі громадського транспорту в Київській області. 


Читайте также