На кладовищах у Київській області діють заборони: подробиці

Які квіти радять використовувати на кладовищах

У Фастівській міській раді нагадали про заборони, які діють на кладовищах громади, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію

“До уваги мешканців громади! Нагадуємо, що згідно з Правилами благоустрою Фастівської громади та рішенням Фастівської міської ради № 3-ХІІІ-VIIІ від 12.10.2021 року використання штучних квітів, вінків та інших пластикових виробів на кладовищах заборонено!”, - йдеться у повідомленні міської ради. 

У міськраді пояснили, що живі рослини, висаджені в ґрунт, газонна трава, сухоцвіти, лампадки та свічки можуть стати альтернативою пластиковим квітам.

“Пластикова атрибутика для цвинтарів становить серйозну загрозу навколишньому середовищу та здоров'ю людей”, - зазначили у міській раді.

Нагадаємо, що аналогічна заборона діє у Томашівській громаді. “Виконавчим комітетом Томашівської сільської ради було прийнято рішення про заборону використання (розміщення та покладання) на об’єктах благоустрою (кладовищах, меморіальних комплексах, пам’ятниках) штучних квітів, вінків, кошиків тощо, виготовлених з пластику та полімерних матеріалів”, - повідомили у громаді. 

До того ж суб’єктам підприємницької діяльності на території громади не рекомендують продавати штучні квіти та вінки.

Про деякі заборони нагадали й рятувальники - детальніше можна дізнатися за посиланням

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що по Києву та області на вівторок, 7 травня, оголосили І рівень небезпечності, жовтий. Детальніше про ситуацію в Києві та Київській області можна дізнатися тут.


Читайте также