Головний стяг України приспустили: що сталося

Головний стяг України оновили перед відзначенням пам'ятних дат

У Києві оновили головний стяг України та приспустили прапор на третину висоти флагштока. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації. 

У міській раді пояснили, що 7 травня, напередодні Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років, комунальні служби Києва замінили на оновлений головний стяг України., який встановлено на території меморіального комплексу”Національний музей історії України у Другій світовій війні”. 

Директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний зазначив, що через прогнозовану негоду новий прапор приспускають на третину висоти флагштока. Він нагадав, що за прогнозом Укргідрометцентру, сьогодні очікуються пориви вітру 15-20 метрів за секунду. Детальніше про попередження синоптиків можна за посиланням

“Підняти полотно планується завтра вранці”, - уточнив Олександр Возний.

У Київській міській державній адміністрації нагадали, що на сьогодні споруда флагштока є найбільшою в Україні. Висота флагштока майже 90 метрів, вага – 32 тонни Розмір полотнища прапора – 16 на 24 метрів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у вівторок, 7 травня, та у п'ятницю, 10 травня, відбудуться зміни у маршруті курсування автобуса № 7. 

За повідомлення КП “Київпастранс”, зміни в роботі транспорту пов’язані із запланованими продовольчими ярмарками, які будуть проходити на вул. Бульварно-Кудрявській.

Як курсуватиме автобус у вказані дні, читайте за посиланням.


Читайте также