Стало відомо, що відбувається у столичному метро

Які роботи проводять на станціях Київського метро

У КП “Київський метрополітен” розповіли, що відбувалося у столичному метро минулого тижня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації. 

За інформацією підприємства, минулого тижня столичним метро скористалися майже 4,6 мільйона пасажирів, із яких 1,1 мільйона – пільговики. 

У метро продовжують виконувати планові роботи з утримання інфраструктури. За минулий тиждень спеціалісти замінили 34 шпали, 9 брусів і 12,5 м рейки. “Такі роботи проходять винятково вночі, коли відсутній рух поїздів і напруга на контактній рейці”, - уточнили на підприємстві. 

Також спеціалісти продовжують виконувати планові капітальні ремонти ескалаторів на станціях “Палац спорту” та “Шулявська”. Такі роботи проводять кожні 10-12 років. Під час капремонту механізми ескалаторів повністю розбирають, замінюють зношені запчастини та інші необхідні роботи.

На будівельному майданчику між станціями метро “Деміївська” – “Либідська” минулого тижня фахівці розпочали демонтаж залізобетонних тюбінгів. “Так, для прискорення виконання робіт спеціалісти влаштували технологічний отвір для транспортування назовні демонтованого колійного бетону і подання необхідних матеріалів. Роботи тривають 24 на 7, щоб відновити рух поїздів "синьою" лінією метро до кінця літа 2024 року”, - уточнили на підприємстві.

Щодо курсування поїздів столичного метро, то інтервал руху у будні дні, в години пік становить 02:30-03:00 хвилини, у міжпікові – 05:00-05:30 хвилин. У вихідні дні інтервал між поїздами вдень становить 6-7 хвилин. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 7 та 10 травня громадський транспорт у Києві курсуватиме зі змінами.


Читайте также