Енергетики попередили про повернення графіків відключення світла: подробиці

Обмеження електропостачання можливе у вечірні години

Внаслідок чергової ворожої атаки в енергосистемі спостерігається значний дефіцит електроенергії. Щоб збалансувати енергосистему можливо будуть застосовані обмеження електропостачання не тільки промисловим, а й побутовим споживачам. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

“Сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго”, - попередили в компанії. 

Такі заходи можуть застосувати через дефіцит електроенергії в енергосистемі, спричинений новими пошкодженнями обладнання українських електростанцій. “Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. Диспетчерський центр “Укренерго” застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи”, - пояснили у компанії та закликали громадян ощадливо споживати електроенергію, особливо з 18:00 до 23:00.

Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі “Радіо Свобода” пояснив: “Сьогодні ввечері, якщо споживання збільшиться, нам доведеться вдатися до відключення споживачів, як останнього інструменту для збалансування енергосистеми. До цього треба бути готовими”.

При цьому він зазначив, що такої ситуації можна уникнути, якщо ощадливо споживати електроенергію, особливо в години найбільшого споживання, це приблизно з 19:00 до 22:00.

За його словами, у результаті ракетної атаки окупаційних військ в енергосистемі спостерігається значний дефіцит електроенергії. Зараз його вдається перекривати завдяки імпорту електроенергії та аварійній допомозі з країн Європи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про наслідки ворожих ударів по Київській області.


Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2817


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися