На вулицях Києва встановлюють особливі меблі, популярні в Європі та США (ФОТО)

Яким коштом виготовляють вуличні меблі

У Києві почали встановлювати популярні в Європі та США вуличні меблі з озелененням – парклети. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації. 

У КМДА зазначили, що вже незабаром парклети можна буде побачити в усіх районах столиці. 

Заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів розповів, що парклети – це вуличні меблі з озелененням, які можна побачити в Лос-Анджелесі, Сан-Франциско, Сіетлі, Лондоні, Берліні, Парижі, Барселоні та багатьох інших містах. “Створюємо їх для того, щоб забезпечити більше місць для відпочинку в місті та повернути тротуари пішоходам. У Києві парклети вже можна побачити в Шевченківському районі столиці. Незабаром вони з’являться в кожному районі Києва. Важливо, що виготовлення та облаштування парклетів відбувається власними силами районних КП УЗН – без залучення додаткових бюджетних коштів”, – пояснив Володимир Прокопів.

Директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний розповів, що така ініціатива реалізується на запит киян. Парклети встановлюють там, де до цього розташовувалися мафи або у місцях, де регулярно незаконно паркують автомобілі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що “Київський метрополітен” оголошує тендер на продовження будівництва метро на Виноградар. “За результатами проведеної державної експертизи та на підставі отриманого позитивного експертного звіту, очікувана вартість закупівлі становить 13 956 843 711,13 гривні. Прийом пропозицій триватиме до 28 травня 2024 року. Детальна інформація про тендер – на електронній платформі публічних закупівель Prozorro”, - йдеться у повідомленні.

Детальніше про продовження будівництва на Виноградар читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися