Мешканцям Київської області розповіли, що потрібно перевірити у будинках

Яке обладнання потребує регулярної перевірки

Мешканцям будинків нагадали про необхідність провести перевірки стану димоходів та вентиляційних каналів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської філії “Газмережі”. 

У компанії наголосили, що від правильної роботи димоходів та вентиляційних каналів (ДВК) залежить життя та здоров'я споживачів. Регулярна перевірка ДВК забезпечує додаткову газову безпеку в будинку. З особливою пильністю перевіряються користувачі газових приладів з відводом продуктів згоряння в димохід. Спеціалісти наголосили, що вентиляційні канали обслуговуються одночасно з димовими.

Фахівці радять перевіряти ДВК з наступною періодичністю: 

  • димоходи опалювальних печей, ємкісних газових водонагрівачів і опалювальних котлів, які працюють сезонно, - не рідше ніж один раз на рік (перед початком опалювального періоду), які працюють цілий рік, - два рази на рік (навесні та восени);

  • димоходи опалювально-варильних печей - не рідше ніж два рази на рік: перед початком і після закінчення опалювального сезону;

  • димоходи від газових проточних і ємкісних газових водонагрівачів для гарячого водопостачання, ресторанних газових плит (залежно від матеріалу) - не рідше ніж один раз на 6 місяців (цегляні, цегляні та азбестоцементні, цегляні та керамічні димоходи) і не рідше ніж один раз на рік (металеві - з товщиною стінки не менше 3 мм, азбестоцементні, керамічні та із жаростійкого бетону).

“Не використовуйте газові колонки та опалювальні котли за відсутності тяги в димоході, а також під час різкої зміни кліматичних умов, наприклад, сильного поривчастого вітру, туману, дощу, снігу. Якщо ви відчули запах газу в приміщенні, на вулиці або виявили витік газу - терміново повідомте до аварійної служби 104”, - наголосили у компанії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що перевірки проводять у будинках та квартирах киян.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися