На Київщині для ВПО старшого віку збудують другу чергу чудо-містечка (ФОТО)

Кому надають безплатне житло в Київській області

В селі Колонщина Київської області збудують другу чергу “Чудо-містечка Хансена”. Це житло для внутрішньо переміщених осіб старшого віку. Вже незабаром в нових оселях зможуть оселитися до 200 осіб. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської ОВА.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко розповів, що містечко – це комплекс індивідуальних житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Першу чергу житла відкрили восени минулого року. У комплексі вже мешкають 105 родин. “Це 160 осіб віком від 65 до 100 років з Донецької, Херсонської, Луганської, Запорізької, Сумської та Харківської областей”, – наголосив він.

Житло отримують насамперед родини, які опинилися у складних життєвих обставинах, мають  інвалідність або важкі захворювання, та з малими фінансовими статками. Проживання у житлових приміщеннях безплатне. Мешканці містечка також не сплачують за комунальні послуги.

Начальник КОВА розповів, що житло сучасне та комфортне, відремонтоване та повністю мебльоване, облаштоване сантехнікою, побутовою технікою, кондиціонерами, посудом, текстилем тощо. У кожного помешкання є власна тераса. На території містечка вже відкрили Клабхаус. Тут розмістили кінотеатр, їдальню з терасою, салон краси, спортзал, бібліотеку тощо. Родини мають власний невеликий город. 

Він наголосив, що більшість з цих родин, на жаль, вже не зможуть повернутися додому. І можуть мешкати в чудо-містечку постійно. Загалом ще будуть побудовані оселі для 115 родин.

Проєкт реалізується коштом американського благодійника Делла Лой Хансена.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відбувається з будівництвом фортифікацій у Київській області.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися