Графіки відключення світла повернулися: які обмеження діють у Києві та області

Коли у Києві та області відключатимуть світло

У Києві, Київській та інших областях сьогодні діють погодинні обмеження електропостачання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДТЕК. 

“За вказівкою Укренерго, в Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях 16 травня можливі стабілізаційні відключення з 00:00 до 09:00 та з 16:00 до 00:00. Споживайте електроенергію розумно - допоможіть енергосистемі в ці важкі часи”, - йдеться у повідомленні.

Інформацію щодо планових та аварійних відключень можна дізнатись за посиланнями для Києва та Київської області.  

Напередодні в “Укренерго” попередили, що з 00:00 та впродовж доби 16 травня по всій Україні для побутових та промислових споживачів будуть діяти планові обмеження - графіки погодинних відключень (ГПВ). Це допоможе зробити контрольовані відключення більш передбачуваними для споживачів, а роботу енергосистеми більш безпечною. 

“Диспетчерський центр "Укренерго" вже довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону. Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження споживання у вашому регіоні, можна буде в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах”, - йдеться у повідомлення.  

В компанії пояснили, що обмеження запроваджують через збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня. 

“Обсяг обмежень розподілений рівномірно між всіма регіонами. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується”, - йдеться у повідомленні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аварійні відключення світла застосовували вчора у Києві та області.


Джерело: https://t.me/dtek_ua/1490


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися