Мешканців Києва та області попередили про відключення світла

Коли у Києві та області відключатимуть світло

У п'ятницю, 17 травня, анонсовані обмеження електропостачання у Києві та Київській області. Триватимуть стабілізаційні відключення, повідомляє портал “Коментарі”. 

У Києві та області діятимуть графіки відключення з 19:00 до 00:00. 

У ДТЕК Київські регіональні електромережі, нагадали, що причина введення графіків - дефіцит потужності в енергетичній системі країни, що виник внаслідок обстрілів ворогом генеруючого обладнання.

Також в компанії наголосили, що з 8:00 до 19:00 обмежень не прогнозується.

“Переглянути графіки відключень можна на сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі в розділі “Відсутня електроенергія”. Зверніть увагу, при завантаженні сайту можуть бути короткочасні затримки через велику кількість запитів”, - повідомили у компанії.

Також у Міненерго звернулися до споживачів з проханням економити та відповідально споживати електроенергію. Це важливо для балансування енергосистеми та стабілізації енергопостачання. 

“Важливо зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо ввечері з 17:00 до 22:00). Промислових споживачів просимо максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми”, - повідомили у міністерстві. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що обмеження електропостачання споживачів, які розпочалися з 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня. У цей період, за інформацією “Укренерго”, атомна генерація виходитиме з активної фази ремонтів, а в енергосистемі ще буде присутня велика кількість сонячної генерації. 

Яка ситуація в енергосистемі очікується взимку, читайте за посиланням.


Читайте также