Відключення світла: якою буде ситуація у Києві та області в суботу

Обмеження електропостачання планується для промислових споживачів

У п'ятницю, 17 травня, ввечері будуть застосовуватися графіки обмеження електропостачання. А ось у суботу ситуація може змінитися. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію ДТЕК. 

“Київ, Київська, Одеська, Дніпропетровська, Донецька області: за вказівкою “Укренерго” з 19:00 до 00:00 застосовуватимуться графіки знеструмлень", - зазначили в компанії. 

При цьому повідомили обнадійливі новини. “На суботу попередньо обмеження електрики не заплановані. Втім, ситуація вкрай мінлива. Будь ласка, використовуйте світло ощадливо”, - йдеться у повідомленні ДТЕК. 

При цьому в “Укренерго” повідомили, що 18 травня по всій території України з 19:00 до 24:00 будуть діяти графіки обмеження потужності для промислових споживачів. 

У компанії також підтвердили, що обмеження для побутових споживачів не прогнозуються. 

“НЕК “Укренерго” повідомляє лише часові межі, в які діють графіки погодинних відключень - тобто можливе обмеження споживання при перевищенні регіоном визначених лімітів. Інформацію, чи будуть застосовані відключення та коли саме у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах”, - йдеться у повідомленні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що обмеження електропостачання споживачів, які розпочалися з 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня. Взимку дефіцит в енергосистемі зберігатиметься навіть за високих температур.

Про ймовірну зміну ситуації в енергосистемі України читайте за посиланням.


Читайте также