Відому Арку в Києві пропонують переозначити: деталі

Способи переозначення відомої Арки у Києві

Арку Свободи українського народу (раніше - Арка дружби народів) пропонують переозначити. Ідею висловив голова Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Антон Дробович, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію агентства "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Арку не обов'язково демонтувати. Він окреслив три сценарії щодо цього об'єкта: “Перший – повний демонтаж. Другий – залишити все, як є, і тоді буде демонтаж примусовий, бо рано чи пізно це зроблять самі громадяни, як зробили з Леніним. Третій – залишити арку і зробити, як у 2017-му році, з неї веселку як символ ЛГБТ або просто символ веселки над водою".

Антон Дробович зазначив, що варіант із веселкою єдиний, який справді переозначає Арку, а також навколо неї з'являється новий контекст і нова дискусія.

За його словами, тріщина у виконанні Володимира Кузнєцова і групи, наразі є хорошим і сильним висловлюванням, але вона не стала віральною. "Вона не змінила публічний простір так, щоб це зчитувалося, ніхто в приватній розмові не називає її "Аркою тріщини народів". А веселка працює! Це одразу стало зрозуміло, коли виступив "Правий сектор", а це значить, що це вже не зчитують як радянський символ", - додав голова УІНП.

Також Дробович висловив інші варіанти переозначення Арки:, "можливо, там можна зробити якусь водяну гірку, яка переозначить функціонально, можливо, щось інше".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поведінка мешканців шкодить громаді: у Київській області зробили звернення. Що сталося детальніше читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися