Повістки у Києві та області отримають сімнадцятирічні: причини

Чому сімнадцятирічним юнакам потрібно з'явитися у ТЦК

У Київському міському та обласному ТЦК та СП надали роз'яснення щодо взяття громадян України на військовий облік призовників, у зв'язку з чим направляють повістки, повідомляє портал "Коментарі".

У ТЦК зазначили, що відповідно до статті 14 Закону “Про військовий обов’язок і військову службу” щороку протягом січня - березня проводиться облік громадян України чоловічої статі, яким у рік взяття на військовий облік виповнюється 17 років.

“Взяття громадян України на військовий облік призовників здійснюється у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання”, - йдеться у повідомленні.

Щоб стати на військовий облік призовників громадяни України повинні особисто прийти до відповідного районного чи міського ТЦК та СП у строк, визначений у повістці, та подати необхідні документи. Перелік документів затверджується Міністерством оборони України.

“Юнаки, які з певних причин не стали на військовий облік, оповіщаються за місцем реєстрації за допомогою повісток, для прибуття в ТЦК та постановки на військовий облік. Постановка на військовий облік не має відношення до мобілізаційних заходів, які тривають”, - уточнили у ТЦК.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні з 18 травня діють нові мобілізаційні норми. У Київському обласному ТЦК та СП розповіли про деякі мобілізаційні норми щодо жінок. Кому потрібно оновити свої дані та у яких випадках мобілізують жінок, читайте за посиланням.

Читайте також, чому експерти називають застосунок Резерв+ троянським конем.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися