Умови тимчасового проживання ВПО змінили: нові правила

Нові правила розміщення та проживання ВПО

Режим функціонування місць тимчасового проживання для ВПО удосконалили. Про це повідомили у Мінреінтеграції, інформує портал "Коментарі".

У міністерстві повідомили, що уряд ухвалив зміни до постанови Кабміну від 1 вересня 2023 року № 930 “Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб”.

Зокрема, зміни передбачають:

До 1 січня 2025 року продовжено термін для приведення приміщень у відповідність із мінімальними вимогами.

У разі відсутності документів, що посвідчують особу, поселення переселенців тепер стане можливим на 60 днів. Раніше це було 30 днів.

Тепер під місця тимчасового проживання ВПО можна облаштовувати і нежитлові приміщення. До прикладу, готелі та гуртожитки.

Тепер, якщо місця тимчасового проживання було відремонтовано коштом міжнародних донорів, то таке МТП не можна виключити з переліку МТП. У міністерстві переконані, що це дозволить не допустити безпідставного виселення ВПО із місця тимчасового проживання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що пенсіонери, які стали внутрішньо переміщеними особами до 24 лютого 2022 року, мали пройти фізичну ідентифікацію до 31 березня 2024 року. Необхідно було підтвердити свою особу в один зі зручних способів, офлайн або онлайн. Якщо пенсіонери не пройшли відповідну ідентифікацію, виплати пенсій їм припиняють. Відповідно, щоб поновити пенсійні виплати, потрібно виконати вказані умови. Ідентифікувати свою особу можна і зараз. Куди звертатися, щоб пройти ідентифікацію та отримувати пенсійні виплати, читайте за посиланням.


Джерело: https://t.me/minre_ua/5828


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися