Громада на Київщині планує купити безпілотники: скільки коштів виділили

За безпілотники можуть переплатити близько 100 тисяч гривень

Чабанівська селищна рада Фастівського району Київської області оголосила тендер на придбання безпілотників. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідний тендер, розміщений на платформі Prozorro.

Відповідно до тендерної документації, буде закуплено:

  • 2 штуки - безпілотний літальний апарат типу DJI Mavic 3 PRO FLY MORE COMBO,

  • 1 штука - безпілотний літальний апарат типу DJI Mavic 3Т.

Безпілотники мають поставити до 31 грудня 2024 року. Очікувана вартість безпілотників становить 495 тисяч гривень. 

Аукціон щодо закупівлі товарів мають провести 10 червня, до 8 червня прийматимуть тендерні пропозиції. 

А тим часом в інтернет-магазинах пропонують відповідні безпілотні літальні апарати, щонайменше на 100 тисяч дешевше, ніж очікувана вартість (382 858 грн проти 495 000 грн). Тож зекономити можна щонайменше 100 тисяч гривень або кошти ще на один безпілотник. 

Врахуємо, що аукціон ще не проводили, тож ймовірно ціни у пропозиційних кейсах будуть нижчі. 

А згідно з тендерною документацією: “Єдиним критерієм оцінки для визначення найбільш економічно вигідної тендерної пропозиції є ціна тендерної пропозиції учасника, розрахована з урахуванням вимог чинного законодавства щодо сплати податків і зборів, зокрема враховуючи вимоги чинного законодавства щодо сплати ПДВ (у разі, якщо учасник звільнений від сплати ПДВ або предмет закупівлі не підлягає оподаткуванню ПДВ, ціна тендерної пропозиції вказується, а надалі та оцінюється, без ПДВ)”. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують відремонтувати будівлю у військовому містечку за понад 22 мільйони гривень.


Читайте также