Знесення МАФів у Києві: на що місто витрачає мільйони гривень

Скільки коштує облаштування скверів на місці знесених МАФів

У Києві продовжується робота з незаконно встановленими елементами благоустрою, що розміщувалися без дозвільних документів. За три місяці весни демонтажні бригади КП "Київблагоустрій" прибрали з вулиць столиці близько 800 таких об'єктів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації. 

Директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов розповів, що у вказаний період найбільше демонтували сезонні тимчасові споруди – понад 400, а також близько 265 тимчасових споруд і МАФів та 119 інших незаконно розміщених елементів благоустрою.

Близько 150 МАФів, що загромаджували простір, прибрали біля станції метро “Академмістечко”. “Після закінчення терміну чинних договорів на відповідні земельні ділянки Департамент надав доручення на демонтаж на цій локації”, - зазначив Михайло Буділов. 

Масштабні демонтажі провели також на вулицях Володимира Івасюка та Петра Григоренка, поблизу станції метро “Позняки”.

Так, у Святошинському районі демонтували 174 елементи благоустрою, в Оболонському – 125, Шевченківському – 97, Подільському – 97, Деснянському – 87, Солом’янському – 82, Печерському – 51, Голосіївському – 31, Дніпровському – 25 і Дарницькому – 24.

picture

Наразі у КМДА не повідомляють, які об'єкти облаштують на місці знесених МАФів. Однак можна проаналізувати практику минулого року. 

Приміром, у 2023 році Управління житлово-комунального господарства різних районів провели тендери на виконання робіт з поточного ремонту та відновлення благоустрою території після демонтажу самовільно встановлених малих архітектурних форм.

На платформі Prozorro можна переглянути відповідні закупівлі за адресами проспект Берестейський, 100, у Святошинському районі, та вул. Дегтярівська, 62 у Шевченківському районі.

У Святошинському районі облаштування скверу коштувало 3 821 628 гривень роботи та 96 919 гривень - розробка проектно-кошторисної документації та проведення її експертизи по об'єкту.

У Шевченківському районі - роботи з благоустрою - 905 893 гривні, 49 128 гривень - розробка проектно-кошторисної документації.

Майже п'ять мільйонів гривень (4 873 568 гривень) лише за дві локації у період повномасштабної військової агресії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виявили порушення під час продажку продуктів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися