Стало відомо, скільки тепломереж у Києві експлуатується понад 50 років

У яких районах Києва у 2024 році планують замінити зношені ділянки тепломереж

У Києві триває підготовка до наступного опалювального сезону, в рамках якої проводиться перевірка теплових мереж та заміна аварійних ділянок. Портал "Коментарі" направив офіційний запит до КП “Київтеплоенерго”, щоб з'ясувати, скільки кілометрів тепломереж експлуатується у столиці понад 50 років, в яких районах у 2024 році планується заміна старих тепломереж та яким коштом буде профінансовано роботи.

У компідприємстві на офіційний запит порталу повідомили, що у Києві функціонує одна з найбільших у Європі систем теплопостачання. Довжина всіх теплових мереж столиці перевищує 2,7 тисячі кілометрів. З них понад 2,2 тисячі кілометрів - магістральні та розподільчі трубопроводи, близько 500 кілометрів - мережі гарячого водопостачання.

Станом на 1 січня 2024 року загальна довжина ділянок теплових мереж з терміном експлуатації понад 50 років становить понад 610 кілометрів або 22% від загальної кількості тепломереж у сфері управління компідприємства.

Підприємство щороку замінює найбільш аварійні ділянки тепломереж столиці. У 2024 році планується продовжити практику заміни найбільш зношених ділянок трубопроводів. Передусім роботи проводитимуть у Святошинському, Солом'янському, Шевченківському, Подільському, Оболонському та Печерському районах міста. 

“Ремонти планується профінансувати в рамках поточної господарської діяльності підприємства, інвестиційної програми та Програми економічного та соціального розвитку м. Києва”, - пояснили у компідприємстві.

Однак, скільки коштів потрібно на заміну необхідних ділянок та скільки кілометрів труб буде перекладено, у компідприємстві не уточнили. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у травні спеціалісти замінили один кілометр зношеної тепломережі на житловому масиві Відрадний.

Читайте также