В Оболонському районі Києва відремонтують шляхопровід за майже 300 мільйонів гривень

Шляхопровід не ремонтували від відкриття, з 1986 року

Комунальна корпорація “Київавтодор” оголосила тендер на капітальний ремонт шляхопроводу на 288 252 377 гривень. Йдеться про шляхопровід на перетині вулиць Лугової та Богатирської, що в Оболонському районі Києва. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації. 

У комунальній корпорації розповіли, що вказаний шляхопровід було введено в експлуатацію у 1986 році. З того часу на споруді капітальних ремонтів чи реконструкцій не проводили.

“Наразі нижні шари дорожнього покриття мостового полотна, деформаційні шви та гідроізоляція перебувають у зношеному стані. А система водовідведення з проїжджої частини та тротуарів потребує оновлення”, - пояснили в “Київавтодор”.

Проєкт реконструкції шляхопроводу передбачає ремонт мостового полотна, прогонових будов і конструкцій опор. Під час робіт спеціалісти мають влаштувати нову перильну й бар’єрну огорожу, опори освітлення та дорожнє покриття на підходах. А на тротуарах – облаштувати велодоріжки.

Також ремонтні роботи будуть проводити з урахуванням принципів безбар’єрності – повинні забезпечити безперешкодний доступ для людей з інвалідністю та маломобільних груп. Зокрема, на підходах до пішохідних переходів влаштують пандуси, понизять бортовий камінь і влаштують тактильну плитку.

Капітальний ремонт шляхопроводу є продовженням капітального ремонту вулиці Богатирської.

Очікувана вартість закупівлі становить 288 252 377,20 гривень. Прийом пропозицій триватиме до 25 червня 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують відремонтувати будівлю у військовому містечку за понад 22 мільйони гривень.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися