Кількість столичних будинків, де відключають світло, значно збільшилась: причини

Скільки будинків у столиці залишається зі світлом попри введення в дію стабілізаційних обмежень

ДТЕК Київські електромережі втричі скоротив кількість будинків, яким не відключають світло під час дії стабілізаційних графіків, повідомляє портал "Коментарі".

Зменшили кількість багатоповерхових будинків, які були під’єднані до ліній критичної інфраструктури та залишалися зі світлом, попри введення в дію графіків стабілізаційних обмежень.

“Задля справедливих і рівних умов електропостачання ДТЕК разом з місцевою владою провів велику технічну роботу з оптимізації схеми живлення критичної інфраструктури та, де це було можливо, створив для житлових будинків нову схему постачання світла. Зараз таких будинків в столиці залишилося 4% від загальної кількості”, - повідомили в компанії.

Генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Денис Бондар пояснив, що від початку застосування графіків стабілізаційних обмежень (з жовтня 2022 року) 1497 багатоповерхових будинків або 12% від загальної кількості залишалися зі світлом попри обмеження. Будинки знаходилися на одних лініях з лікарнями, насосними станціями, військовими об’єктами. Зараз кількість таких багатоповерхівок зменшили до 510 або 4%.

У цієї кількості будинків зараз відсутня технічна можливість централізованих відключень. Однак, щоб забезпечити справедливий підхід у застосуванні стабілізаційних відключень представників керуючих компаній просять самостійно відключали світло в таких будинках відповідно графіків.

“Списки об’єктів критичної інфраструктури, що не потрапляють під відключення формує та погоджує військово-цивільна адміністрація. ДТЕК Київські електромережі лише виконує рішення місцевої влади”, - повідомили в компанії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ситуація з електропостачанням найближчим часом ускладниться. Детальніше читайте за посиланням.


Читайте также