Держпідприємство Міноборони закупить бронежилети та шоломи на мільярди гривень

Очікувана вартість товарів становить понад три мільярди гривень

Державне підприємство Міністерства оборони України “Державний оператор тилу” оголосило тендери на закупівлю індивідуального обмундирування. Йдеться про закупівлю модульних бронежилетів та бойових балістичних шоломів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідні тендери, розміщенні на платформі Prozorro.

Очікувана вартість закупівлі модульних бронежилетів складає 2 735 200 000 гривень. Відповідно до тендерної документації, планують закупити 105,2 тисячі комплектів. 

Для довідки - згідно з технічною специфікацією Міністерства оборони України, модульний бронежилет складається з базової конструкції (базовий чохол БМ та його захисні елементи: жорсткі бронеелементи та м’які балістичні елементи), яка може мати додаткову комплектацію.

Жорсткі бронеелементи (en: Hard Armour) – елементи у формі пластини на основі негнучких матеріалів для захисту від балістичних загроз.

М’які балістичні елементи (en: Soft Armour) – елементи на основі гнучкого матеріалу або пакету матеріалів, що складається з одного або декількох шарів гнучкого матеріалу (грудний, спинний, бокові, паху, шиї, плечей, стегон, куприка тощо).

Тендер опублікували 18 червня, кінцевий строк подання тендерних пропозицій 28 червня 2024 року.

Очікувана вартість бойових балістичних шоломів складає 337 500 000 гривень. 

Відповідно до тендерної документації планують закупити 45 тисяч штук.

Згідно з додатковою вимогою зазначеною у тендерних документах,  шоломи та бронежилети мають бути виготовлені не раніше 2023 року.

Кінцевий строк поставки товарів визначений до 31 грудня 2024 року. 

Тендер опублікували 18 червня, кінцевий строк подання тендерних пропозицій 2 липня 2024 року. 

Очікувана вартість двох закупівель 3 072 700 000 гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Національний університет планує закупити вуличні тренажери майже на 500 тисяч гривень. Детальніше про тендер читайте за посиланням.

Читайте также