У столиці знову вода затопила вулицю: що сталося

Ділянку трубопроводу, де сталася аварія, планують замінити

У середу, 19 червня, у мережі ширилося відео про затоплення в Києві на перетині Жилянської та Симона Петлюри. У КП “Київтеплоенерго” підтвердили виникнення аварії та розповіли про стан тепломереж, повідомляє портал "Коментарі".

У компідприємстві зазначили, що пошкодження теплової мережі, яке сталося на вулиці Симона Петлюри, спеціалісти локалізували. Прорив труби стався під час гідравлічних випробувань.

“Київтеплоенерго” вже працює на місці пошкодження теплової магістралі діаметром 500 мм на вулиці Симона Петлюри в Шевченківському районі. Аварійно-відновлювальна бригада здійснює локалізацію, після чого замінить аварійну ділянку трубопроводу, пошкодження якого сталось під час проведення гідравлічних випробувань”, - пояснили у комунальному підприємстві.

У “Київтеплоенерго” розповіли, що цього року, під час підготовки до зими, спеціалісти виявили та усунули 710 пошкоджень теплових мереж, з них майже 100 – пошкодження магістральних мереж, що забезпечують теплом цілі мікрорайони. 

Прориви теплових та водопровідних мереж дуже часте явище у столиці. Нагадаємо, що 6 червня внаслідок пошкодження тепломережі на вул. Саксаганського, 13/41 було підтоплено підземний перехід поблизу станції метро “Олімпійська”. 

А 11 червня аварійно-відновлювальна бригада “Київводоканалу” локалізувала витік води, що стався в Печерському районі на Бессарабській площі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці загальна довжина ділянок теплових мереж з терміном експлуатації понад 50 років становить понад 610 кілометрів або 22% від загальної кількості тепломереж.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися