Графіки відключення світла стануть тривалішими: ситуація з електропостачанням погіршується

Світла не буде також у світло-сірих зонах графіків

Ситуація з електропостачанням в Україні стрімко погіршується. У наступні тижні обмеження електропостачання будуть тривалішими. Про це повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко, інформує портал "Коментарі". За його словами зараз критично не вистачає внутрішньої генерації електроенергії. Ситуація настільки критична, що не допомагає навіть імпорт, який на максимумі.

“Ми зараз залежимо від сонячної та вітрової генерації, тому відбуваються суттєві коливання впродовж навіть одного дня. Зараз тривають ремонтні (профілактичні) роботи на атомних станціях. Тому деякі блоки не працюють. Що дуже суттєвий фактор”, - зазначив він.

Експерт спрогнозував, що у найближчі шість-вісім тижнів ситуація з дефіцитом буде складана. Адже до зазначених проблем додається зростання споживання.

“Зараз вже декілька тижнів працює нова логіка розподілу між регіонами України. Що виключає фактор критичної інфраструктури і інші. Там є ще декілька змін, які повинні запровадити і воно запрацює”, - попередив Сергій Коваленко.

Графіки відключень світла у Києві поки не змінилися. Діє шість груп - біла, сіра та чорні зони. Коваленко порадив, що для планування життя треба виходити з того, що у сірих зонах світла не буде. Особливо коли час припадає на пікові години.

“У білій зоні світло повинно бути. Якщо немає, то треба заповнити електронну заявку на сайті мереж. Може аварія, може помилка, може відмова обладнання, може бути що завгодно”, - попередив Сергій Коваленко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про нову схему відключення світла у столичних багатоповерхівках.

Читайте также