У Києві планували розчистити озеро за майже 80 мільйонів гривень

Чому скасували процедуру проведення закупівлі

У Києві виявили ризиковий тендер, який міг коштувати міському бюджету майже 80 мільйонів гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки. 

Йдеться про розчищення та благоустрій озера вартістю близько 79 мільйонів гривень. “Аналітики Територіального управління БЕБ у місті Києві у ході моніторингу публічних закупівель виявили ризиковий тендер. Про проведення закупівлі робіт з розчищення та благоустрою озера оголосило столичне комунальне підприємство. Вартість тендеру становила понад 96 мільйонів гривень”, - повідомили в БЕБ.

У результаті проведених торгів обрали переможця - цінова пропозиція підприємства становила близько 79 мільйонів гривень. Однак у спеціалістів БЕБ виникли побоювання щодо компанії - виявили деякі ризики. 

Так, підприємство не відповідало кваліфікаційним вимогам, встановленим до переможця публічної закупівлі. Також виявили, що компанія надала недостовірну інформацію, яка вплинула на визначення результатів закупівлі.

Аналітики БЕБ повідомили комунальне підприємство про виявлені ризики, в результаті чого замовник скасував процедуру проведення закупівлі.

“Таким чином аналітики ТУ БЕБ у місті Києві упередили неефективне використання близько 79 мільйонів гривень зі столичного міського бюджету”, - зазначили в БЕБ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що комунальне Підприємство "Управляюча Компанія" Вишгородської міської ради провело тендер на закупівлю послуг із захоронення твердих побутових відходів на полігоні. 

Скільки витратять на захоронення сміття, читайте за посиланням.


Читайте также