У Києві проводять масштабні роботи, які вплинуть на комунальні платежі

Спеціалісти планують відремонтувати понад тисячу будинкових лічильників тепла

У столиці спеціалісти перевіряють важливе обладнання, яке дозволяє мешканцям багатоквартирних будинків зменшити розмір платіжок за централізоване опалення. Йдеться про ремонт будинкових лічильників тепла. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації. 

Цього року спеціалісти уже відремонтували 670 будинкових лічильників і планують виконати ремонт ще 630 одиниць. 

“До кінця року Київтеплоенерго відремонтує 1,3 тисячі будинкових приладів обліку тепла, що перебувають у його зоні обслуговування та зоні обслуговування ТОВ “Євро-Реконструкція”. Паралельно фахівці здійснюють планову метрологічну повірку теплолічильників”, - повідомили у КМДА.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв розповів, що у Києві лічильниками оснащено 90% житлових будинків. Встановлення приладів обліку було стартовим елементом програми енергоефективності. “Адже лічильник фіксує, скільки теплової енергії витрачено для обігріву будинку, і мешканці сплачують лише за фактично спожите. Далі, щоб зменшити ці витрати, можна встановити індивідуальний тепловий пункт, утеплити стіни, покрівлю, замінити вікна й двері тощо”, – пояснив Петро Пантелеєв.

За його словами, у 2024 році “Київтеплоенерго” планує відремонтувати 1,3 тисячі приладів обліку та проведе метрологічну повірку 3,4 тисячі будинкових лічильників. Спеціалісти уже перевірили коректність роботи понад однієї тисячі приладів.

“Фінансування робіт з обслуговування приладів здійснюється за рахунок абонентської плати. Це єдине джерело покриття витрат на ремонт і повірку, передбачене чинним законодавством”, - повідомили у КМДА. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці понад 20% теплових мереж експлуатуються понад 50 років. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися