Мешканців Києва закликають готуватися вже зараз: що відбуватиметься

Мешканців будинків з ОСББ закликають купувати генератори

Експерти передбачають, що осінь та зима будуть складними у питанні електропостачання. Однак мешканці багатоповерхових будинків уже зараз страждають від відключень світла. Особливо це стосується будинків, обслуговування яких залежить від електроенергії. Мешканці залишаються не тільки без світла, а й без води та  можливості щось приготувати - не працюють електроплити, а насоси не качають воду. Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко дав поради мешканцям, у будинках яких створено ОСББ, повідомляє портал "Коментарі".

Він повідомив, що у 2022 році Київ ухвалив цільову програму із компенсації 75% вартості генераторів для забезпечення потреб ОСББ. 

“Ця програма діяла у 2022-2023 роках і за кілька тижнів вона буде ухвалена на опалювальний сезон 2024-2025 років. КМДА каже, що у 2022-2023 роках документи на участь в програмі подали сотні будинків. Але це лише невелика частина з тих, яким ці генератори справді критично потрібні. Водночас тоді були й обмеження на суму компенсації. Цього року обмеження планують зняти, орієнтуючись на технічні кондиції будинку та потужність обладнання. Тому дуже раджу податися на програму”, - написав Сергій Коваленко.

За його словами, минулого року для цього потрібно було направити в РДА заяву, копії документів про оплату вартості генератора, технічних документів та документів  від ОСББ чи управляючої компанії. “Перелік на цей рік навряд чи зміниться, але раджу стежити за повідомленнями на сайті КМДА. Головне, що податися на отримання компенсації можуть усі без винятку будинку, не важливо є у вас ОСББ чи поки нема”, - уточнив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві ввели додаткове обмеження.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ОЛЕКСАНДР

сьогодні, 08:33

А ЩО "ВЛАДА" ВЖЕ ВІДДАЛА ВСІ АЕС ДО СМЕРДЮЧИХ РУК ЇХНІХ БАРИГ:- АХМЕТОК, КОЛОМОЄК, ФІРТАШЕК, ПІНЧУШЕК І ІНШОЇ СВОЛОТИ???- ГАНЬБА ГНІДАМ ПОГАНИМ, ПОСІПАКАМ ЄРМАЦЬКИМ, ЗАГНИВАЮЧІЙ ВЛАДІ!!!- ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!- ДО ПЕРЕМОГИ, СМЕРТЬ ВОРОГАМ!!!

Наталія

сьогодні, 08:00

"Гарна" реклама, майже "заспокійлива" порівнянно з ціною на електроенергією...

Борис

29 червня 2024, 17:21

Тіна, ми не експортуємо електроенергію, не читайте сміттєві ресурси і не розводьте зраду коли не розібрались в темі. Перевіряйте інформацію. Якщо ви так поширюєте дезінформацію, яку навіть не намагались перевірити, то ви не сильно відрізняєтесь від московитів, які вірять тому що їм сказали по телевізору.

Олександр

29 червня 2024, 16:38

Якщо брати енергію з генератора, то вона буде коштувати в 3-5 разів дороще ніж зараз тариф, бо пальне дороге і більшість мешканців будинку не зможе платити, тому для простих людей, особливо для пенсіонерів це не вихід, тому держава повинна давати субсидії, адже на ці цілі нам допомагає ЄС та США

Тіна

29 червня 2024, 16:09

Як же можна так брехати? Начому ще почнете зароблять? Стільки міст і сіл зруйновано,в ви втюхуєте,що бракує енергії. Звідки брати гроші на генератори? О!!! У вас вони є. Брихуни,ЗРАДНИКИ, упиряки. Досить качать енергію в Європу і знущатися над своїм людом. Це ви казали,що війна об'єднала українців? ПРОТИ вас.

Kate

29 червня 2024, 14:22

Вже можна йти на Майдан чи ще рано.

Олексій

29 червня 2024, 11:16

Все це велика афера.

Вячеслав

29 червня 2024, 08:24

1)Спасение утопающих,- дело рук самих утопающих. 2)Пан за пана ховайсь. 3)Обіцяв пан: "Кожух дам". Дак слово його тепле. 4)Будем плавати в говні? Чи повивозимо на поля як добриво? 5)Не пропадёт ваш скорбный труд. Говно пойдёт на удобренье.

karol'

29 червня 2024, 07:37

Ще є час до холодів запустити блоки ЧАЕС.

Анатолій

29 червня 2024, 07:35

Позорище

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися