На Київщині скасували заборону: подробиці

За порушення встановлених обмежень громадян штрафуватимуть

Заборону, яка діяла з кінця минулого року, від початку липня поточного року скасували у більшості регіонів України. Йдеться про заборону на вилов раків.Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

Залишається заборона на вилов раків у водоймах Дністровського басейну Одещини. 

“Отже, рибалки можуть знову насолодитися ловом цих безхребетних, дотримуючись Правил любительського рибальства”, - в агентстві.

При цьому зазначається, що одній особі за добу дозволяється виловити 30 раків. При цьому мінімальний розмір рака, який дозволено ловити рибалкам становить 9-11 см (залежно від водойм.

Також забороняється ручне збирання раків у темний час доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

“За незаконне добування раків передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 гривень”, - повідомили в агентстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у зв'язку з підвищенням температури повітря вдаються до запровадження деяких обмежень. У Київській області ввели заборону на проїзд деякого транспорту. Проїзд вантажівкам забороняють при температурних показниках повітря більше +28 градусів за Цельсієм. “Заборона стосується транспорту фактичною масою понад 24 тонн і навантаженням на вісь понад 7 тонн. Обмеження застосовується з 7:00 до 22:00 щоденно”, - уточнили у Гостомельській селищній військовій адміністрації.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися