В “Укрзалізниці” анонсували нові правила перевезення: що зміниться

Нові правила передали на затвердження

В “Укрзалізниця” анонсували зміни правил перевезення тварин, повідомляє портал "Коментарі". Зміни розробили спільно з експертами UAnimals, юристами, колегами з Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. Оновлені норми передали на затвердження. 

За даними перевізника, планують встановити наступні норми: 

1. Вилучили визначення “жорстка конструкція” з опису переносок. Для перевезення можна використовувати сучасний рюкзак для тварин. При цьому важливо, щоб дно було водонепроникне абсорбуюче.

2. Для малих тварин до 45 см у холці дозволяється тимчасове перебування без переноски — для здорової активності або сну на полиці купе.

3. Для великих собак від 45 см дозволяється проїзд ще й у вагонах СВ та РІЦ (RIC) за повного викупу купе.

4. Для великих собак в Інтерсіті+ проїзд теж стане можливим — за умови викупу всіх місць, що розміщені єдиним блоком у ряду.

5. Будь-які службові собаки представників Сил оборони зможуть безоплатно їхати в усіх типах вагонів — з намордником і повідком.

В “Укрзалізниці” пояснили - якщо пасажири відчуватимуть дискомфорт або алергічну реакцію від сусідства з твариною, то таку людину забезпечать альтернативним місцем.

“Перед затвердженням Державною регуляторною службою України проєкт наказу з усіма змінами буде винесено на суспільне обговорення, щоб врахувати інтереси всіх пасажирів і забезпечити комфорт кожного на борту. Тож долучайтеся до обговорення і тримайте улюбленців ближче до серця!”, - наголосив перевізник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що “Укрзалізниця” призначила нові поїзди.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися