У Київській області звернулися до мешканців з попередженням: що сталося

Мешканцям Київщини розповіли, що робити, якщо відключили воду

У Броварській міській раді звернулися до мешканців та розповіли, що робити у разі припинення водопостачання, повідомляє портал "Коментарі".

У міській раді попередили, що у багатьох містах України виникла загроза відключення централізованого водопостачання або вже спостерігається така проблема. Причиною називають активні обстріли ворога.

“Тому громадяни повинні завчасно створити запас питної та технічної води. Зберігати воду питну потрібно в закритих ємностях. За потреби зробіть позначення “Вода для пиття” та “Вода для господарських потреб”. Як правило, варто зробити запас води на дві-три доби”, - зазначили у міській раді.

У Броварській міській раді запевнили, що у разі відключення централізованого водопостачання, органи місцевої влади забезпечують населення привізною питною водою. Населення інформують про місця та графік підвезення питної води.

“Також можна використовувати питну воду з бюветів, колодязів, шахтних криниць. Для пиття та приготування їжі воду потрібно кип’ятити не менше 10 хвилин від моменту закипання. Це ефективний метод знезаражування води. Воду з відкритих водойм можна використовувати тільки для технічних цілей. Пам’ятайте, за умови використання для пиття води з неперевірених джерел є ризик спалахів інфекційних хвороб”, - наголосили у міській раді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у КП “Бучасервіс” повідомили, що питання подвійних платіжок за водопостачання та водовідведення у Бучанській громаді офіційно вирішено. Як розв'язали проблему подвійних квитанцій, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися