Графіки відключень світла на 8 липня оновили: подробиці

До 14:00 світло відключати не будуть

В “Укренерго” оновили графіки відключення світла, повідомляє портал "Коментарі".

Так, з 10:30 до 14:00 для всіх областей скасовані обмеження скасовані. 19:00 до 22:00 прогнозується обмеження обсягом чотирьох черг одночасно. В інші години доби будуть застосовані обмеження обсягом три черги. В “Укренерго” попередили, що обсяги обмеження електропостачання можуть змінювати. 

За даними диспетчерського центру “Укренерго”, 8 липня фіксувалися споживання нижче прогнозного рівня.

Однак, зі зростанням споживання і температури повітря, на вечір, очікується збільшення обсягу обмежень. За прогнозом, з 19:00 до 22:00 обленерго будуть застосовувати 4 черги графіків відключень одночасно. 

“Умовно, 1 черга графіків – 4 години обмежень за добу, 2 черги – 8 годин обмежень за добу, 3 черги – 12 годин обмежень за добу, 4 черги – 16 годин обмежень за добу. Але як протягом доби розподілити це навантаження – розраховують обленерго та формують відповідні графіки для кожного регіону”, - пояснили в “Укренерго”.

У компанії нагадали, що обмеження застосовують через значні пошкодження енергосистеми, завдані російськими атаками. Також зазначили, що на дефіцит потужності в системі впливає зростання споживання через літню спеку. “Коли за графіком повертається світло, будь ласка, не вмикайте потужні електроприлади одночасно. За можливості, обмежте використання кондиціонерів”, - звернулися з проханням до споживачів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області через складну ситуацію в енергомережі вводять додаткові заходи


Джерело: https://t.me/Ukrenergo/3025


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися