“Дні зі світлом” скасували: які графіки відключень діятимуть

Виміри реального споживання електроенергії проведуть пізніше

“Укренерго” скасувало проведення у липні вимірів фактичного рівня споживання. Планувалося, що у кожному регіоні добу не будуть обмежувати електропостачання. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію “Укренерго”.

“З 9 по 24 липня НЕК “Укренерго” не буде проводити вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області”, - йдеться у повідомленні. 

За інформацією компанії, 9 липня обмеження діятимуть протягом доби для всіх регіонів України. За прогнозом: 

  • з 05:00 до 14:00 – обленерго застосовуватимуть 2 черги графіків відключень, 

  • з 16:00 до 22:00 – 4 черги графіків відключень, 

  • в інші години – 3 черги.

Проведення вимірювання обсягів споживання скасували через значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку. “В таких умовах обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів в конкретному регіоні”, - повідомили в “Укренерго”.

Також зазначили, що виміри планують провести пізніше, коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря.

Нагадаємо, що сьогодні внаслідок ракетного обстрілу столиці повністю зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК. “В Голосіївському та Шевченківському районах були зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК. Також пошкоджені електромережі”, - повідомили у компанії. Детальніше про ситуацію з електропостачанням у столиці читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області через складну ситуацію запроваджують додаткові заходи.


Джерело: https://t.me/Ukrenergo/3026


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися