На боротьбу з бур'янами у Києві витратять майже 10 мільйонів гривень

Які роботи планують провести

Київське комунальне об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд" оголосило тендер на послуги з ліквідації карантинних бур’янів хімічним методом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідний тендер, розміщений на платформі Prozorro.

Згідно з тендерною документацією послуги  з ліквідації карантинних рослин хімічним методом мають надаватись із використанням препарату або засобу на основі природних компонентів, що використовується за наступним регламентом:

  • рослини обробляють на ранніх стадіях у фазі активного зростання до цвітіння, що є найбільш ефективним. Потрапляючи на листя рослин, препарат проникає в середину та викликає їх в’янення, впливає на пилок рослин і робить його не алергенним, а насіння - стерильним,

  • створюється на основі природного мінералу бішофіту, препарат не містить пестицидів і агрохімікатів,

  • покращує та відновлює ґрунт,

  • використовується у формі розчину, готового до використання,

  • обробку рослин проводять за допомогою дрібнодисперсного обприскувача або спеціальної техніки,

  • препарат повинен мати контактну дію та рівномірно, щільно обробляти поверхню бур'яну. За умов сонячної погоди, за короткий час, або через добу, якщо хмарно, проявляти свої властивості дії на карантинні бур’яни, 

  • рослини, на які потрапив препарат у необхідній кількості, мають зав’янути протягом 14 днів. При необхідності, або у разі настання зливи протягом доби після обприскування проводять повторну обробку. 

Орієнтовний обсяг надання послуг не перевищує 168,1439 га. Очікувана вартість - 9 634 645,47 гривні.

Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг - до 30 вересня 2024 року.

Дата оприлюднення тендеру - 5 липня 2024 року. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій - 15 липня 2024 року. Початок аукціону планується 15 липня 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві втретє проводять тендер на ремонт скверу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися