В Україні проведуть масштабні дослідження: витратять понад сім мільйонів гривень

Дослідження громадської думки планують провести у 2024 році

Державна служба України з етнополітики та свободи совісті оголосило тендери на  загальнонаціональні та регіональні дослідження, та всеукраїнський моніторинг громадської думки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідні тендери на дослідження та моніторинг, розміщені на платформі Prozorro.

Згідно з одним тендером, всеукраїнський моніторинг громадської думки планують провести з метою ідентифікації мовних, етнічних, релігійних ідентичностей громадян України, потреб у змінах державної політики та результатів реалізації державної політики. 

Вибірка: не менше 3500 респондентів дорослого населення визначених регіонів, включаючи постійне населення і внутрішньо переміщених осіб віком від 18 років і старше. 

Очікувана вартість послуги -  6 000 000 гривень. 

Строк завершення надання послуги – протягом 120 календарних днів з моменту укладання договору, але не пізніше 20 грудня 2024 року.

Відповідно до умов іншого тендеру, буде проведено загальнонаціональне дослідження щодо актуальних питань у сфері міжнаціональних відносин щодо етнічних, мовних та релігійних ідентичностей жителів України, демографічних змін, виявлення суспільного ставлення до національних меншин (спільнот), корінних народів України, конфліктогенного потенціалу та актуальних питань у сфері міжнаціональних відносин, національних меншин (спільнот) та захисту прав корінних народів України. 

Вибірка: не менше 1600 респондентів дорослого населення визначених регіонів, включаючи постійне населення і внутрішньо переміщених осіб віком від 18 років і старше. Розроблена вибірка має бути випадковою вибіркою мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням).

Очікувана вартість послуги - 1 300 000 гривень. 

Строк завершення надання послуги – протягом 50 календарних днів з моменту укладання договору, але не пізніше 30 жовтня 2024 року. 

Очікується, що результатом дослідження по кожному окремому тендеру стане комплексний аналітичний звіт українською та англійською мовами, аналітичний бриф зі стислим викладенням результатів, візуалізацією даних (графіки, інфографіка і таблиці із ключовими знахідками) в електронному і друкованому вигляді (по 50 примірників українською та англійською мовами). 

Дата оприлюднення тендерів -  8 липня 2024 року. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій - 16 липня року. Розпочати аукціони планують 17 липня 2024 року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що десятки мільйонів гривень витратять на протирадіаційне укриття для столичної школи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися