Схему теплопостачання Києва відкоригують: що зміниться

Скільки коштуватимуть роботи для бюджету міста

Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) оголосив тендер на коригування "Схеми теплопостачання м. Києва на період до 2030 року". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідний тендер, розміщений на платформі Prozorro.

Згідно з тендерною документацією підставами для коригування Схеми теплопостачання, серед інших, є Закон України "Про теплопостачання", наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26 липня 2019 року № 169 "Про затвердження порядку відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води".

Метою коригування Схеми теплопостачання, серед іншого, є:

  • Зміна пріоритетів розвитку теплопостачання міста Києва внаслідок військової агресії проти України з економічної та екологічної ефективності на енергетичну безпеку – можливість та надійність забезпечення потреб споживачів у тепловій енергії, 

  • Підвищення стійкості енергетичного сектору міста Києва та його спроможності забезпечувати потреби споживачів міста, адаптуватися до умов, що постійно змінюються,

  • Створення незалежних зон (“островів”) теплопостачання з можливістю роботи в автономному режимі, поєднаних резервними зв'язками в єдину енергетичну систему міста.

  • Актуалізація планування найбільш економічно ефективного теплопостачання міста Києва до 2030 року, що у порівнянні з базовим сценарієм призведе до підвищення надійності, якості та економічної ефективності теплопостачання міста, зі зменшенням обсягу використання енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва, транспортування та постачання одиниці теплової енергії споживачам.

Очікувана вартість послуги  - 10 600 000 гривень. Джерелом фінансування закупівлі виступає бюджет міста Києва.

Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг - до 30 жовтня 2025 року. 

Дата оприлюднення тендеру - 8 липня 2024 року. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій - 16 липня 2024 року. Початок аукціону - 17 липня 2024 року. 

Орієнтовний початок проведення процедури закупівлі - 17 липня 2024 року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що десятки мільйонів гривень витратять на протирадіаційне укриття для столичної школи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися